Benodigdheden
500 gram Traaise molenkoekmix
1 ei
1 beker 500 ml marja’s zuivelijs bosvrucht
Vers fruit zoals bramen, frambozen, aardbeien
Springvorm van 18 cm
bakpapier
De bodem
Verwarm de oven voor op 170°C. Bereid het molenkoekdeeg zoals vermeld op de verpakking. Neem de helft van het deeg en vul de bodem van de springvorm. Van de andere helft van het deeg kun je nog een bodem maken of maak platte stukken en leg dit op het bakpapier. Plaats de springvorm en het bakpapier met de platte stukken naast elkaar op het rooster in de oven. Bak het geheel in 20-30 minuten gaar.
IJstaart
Laat de molenkoek in de springvorm goed afkoelen tot kamertemperatuur. Laat het ijs ongeveer 20 tot 30 minuten op kamertemperatuur staan zodat het goed zacht is. Bedek de molenkoekbodem in de springvorm met het ijs en strijk de bovenkant glad. Plaats het geheel in de vriezer. Voor het serveren de ijstaart versieren met het verse fruit en met kruimels gemaakt van de platte stukken. Voor het snijden de taart 10 minuten vantevoren uit de vriezer halen.
Je kunt er ook voor kiezen om twee ijstaarten te maken. Bijvoorbeeld met ons kaneelijs!
Pot 500 ml en pot 15
{zuivelijs:omschrijving}
Zonzeel Zuivel
Moerdijkseweg 1
4844 PC Terheijden
marja@zonzeelzuivel.nl