225 g ongezouten boter (op kamertemperatuur), 225 gram suiker, 1 tl vanille extract, 4 eieren losgeklopt, 225 gram bloem, 1 volle eetlepel cacaopoeder, 1,5 theelepel bakpoeder, 1 beker Marja’s Zuivelijs Bosvruchten 500 ml, 250 ml slagroom, Verse bosvruchten zoals bramen, frambozen en blauwe bessen, Zilveren decoratiepareltjes, Springvorm diameter 18 cm
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de springvorm in. Klop de boter, de suiker en het vanille extract tot een bleek en romig mengsel. Klop voorzichtig 2 eieren door het mengsel en schep dan geleidelijk de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder erdoor. Voeg als laatste de overige 2 eieren toe. Zorg dat alles goed gemengd is en schep het mengsel in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en haal hem uit de springvorm. Wikkel hem in folie en laat hem in de koelkast goed koud worden om hem beter te kunnen snijden.
Snijd de cake met een lang mes horizontaal in drie lagen. Leg een laag in de schoongemaakte springvorm. Bedek deze laag met de helft van het bosvruchtenijs en leg dan de tweede laag cake erop. Bedek deze met de andere helft van het bosvruchtenijs en dek af met de derde laag cake. Druk stevig aan, bedek de taart met folie en zet hem een nacht in de vriezer.
Klop vlak voor het serveren de slagroom stevig. Verwijder de springvorm en plaats de ijstaart op een koude schaal. Garneer met de slagroom, vers bosvruchten en zilveren pareltjes.
Pot 500 ml en pot 15
{zuivelijs:omschrijving}
Zonzeel Zuivel
Moerdijkseweg 1
4844 PC Terheijden
marja@zonzeelzuivel.nl