4 handperen, 300 gram suiker, 500 ml water, 4 kruidnagels, 1 Kaneelstokje, enkele sinaasappelschilletjes, 75 gram pure chocolade, 125 ml slagroom, 4 bollen Marja’s Zuivelijs Vanille met chocoladekoekkruimels
Schil de peren, halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis met een theelepel. Doe de suiker, de kruidnagels, het kaneelstokje en de sinaasappelschilletjes met het water in een pan en breng aan de kook. Leg de peren in het suikerwater en houd 5 minuten tegen de kook aan. Haal de peren uit het suikerwater en laat ze afkoelen op een bord
Maak ondertussen de chocoladesaus: Hak de chocolade grof. Verwarm de slagroom in een pan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme slagroom. Roer door met een garde. Leg op elk bordje twee halve peren en schep er een bol ijs bij. Schenk er de warme chocoladesaus bij en serveer direct
Pot 500 ml en pot 150 ml
Vanille zuivelijs met chocoladekoekkruimels speciaal voor ons gebakken door Bakkerij van Dongen uit Terheijden. Gemaakt met echte vanillestokjes.
Zonzeel Zuivel
Moerdijkseweg 1
4844 PC Terheijden
marja@zonzeelzuivel.nl