koe
koe
koe

Bosvruchtenijstaart met Traaise Molenkoek

Benodigdheden

500 gram Traaise molenkoekmix

1 ei

1 beker 500 ml marja’s zuivelijs bosvrucht

Vers fruit zoals bramen, frambozen, aardbeien

Springvorm van 18 cm

bakpapier

Werkwijze

De bodem

Verwarm de oven voor op 170°C. Bereid het molenkoekdeeg zoals vermeld op de verpakking. Neem de helft van het deeg en vul de bodem van de springvorm. Van de andere helft van het deeg kun je nog een bodem maken of maak platte stukken en leg dit op het bakpapier. Plaats de springvorm en het bakpapier met de platte stukken naast elkaar op het rooster in de oven. Bak het geheel in 20-30 minuten gaar.

IJstaart

Laat de molenkoek in de springvorm goed afkoelen tot kamertemperatuur. Laat het ijs ongeveer 20 tot 30 minuten op kamertemperatuur staan zodat het goed zacht is. Bedek de molenkoekbodem in de springvorm met het ijs en strijk de bovenkant glad. Plaats het geheel in de vriezer. Voor het serveren de ijstaart versieren met het verse fruit en met kruimels gemaakt van de platte stukken. Voor het snijden de taart 10 minuten vantevoren uit de vriezer halen.

Je kunt er ook voor kiezen om twee ijstaarten te maken. Bijvoorbeeld met ons kaneelijs!

zuivelijs
koe

Bosvruchten

met stukjes rood en blauw fruit

Pot 500 ml en pot 15

{zuivelijs:omschrijving}
{/zuivelijs}

IJstaartje van chocoladecake met bosvruchten roomijs en vers fruit

Benodigdheden

225 g ongezouten boter (op kamertemperatuur), 225 gram suiker, 1 tl vanille extract, 4 eieren losgeklopt, 225 gram bloem, 1 volle eetlepel cacaopoeder, 1,5 theelepel bakpoeder, 1 beker Marja’s Zuivelijs Bosvruchten 500 ml, 250 ml slagroom, Verse bosvruchten zoals bramen, frambozen en blauwe bessen, Zilveren decoratiepareltjes, Springvorm diameter 18 cm

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de springvorm in. Klop de boter, de suiker en het vanille extract tot een bleek en romig mengsel. Klop voorzichtig 2 eieren door het mengsel en schep dan geleidelijk de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder erdoor. Voeg als laatste de overige 2 eieren toe. Zorg dat alles goed gemengd is en schep het mengsel in de springvorm. Strijk de bovenkant glad en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar. Laat de cake afkoelen en haal hem uit de springvorm. Wikkel hem in folie en laat hem in de koelkast goed koud worden om hem beter te kunnen snijden.

Snijd de cake met een lang mes horizontaal in drie lagen. Leg een laag in de schoongemaakte springvorm. Bedek deze laag met de helft van het bosvruchtenijs en leg dan de tweede laag cake erop. Bedek deze met de andere helft van het bosvruchtenijs en dek af met de derde laag cake. Druk stevig aan, bedek de taart met folie en zet hem een nacht in de vriezer.

Klop vlak voor het serveren de slagroom stevig. Verwijder de springvorm en plaats de ijstaart op een koude schaal. Garneer met de slagroom, vers bosvruchten en zilveren pareltjes.

zuivelijs
koe

Bosvruchten

met stukjes rood en blauw fruit

Pot 500 ml en pot 15

{zuivelijs:omschrijving}
{/zuivelijs}

Gepocheerde peer met krokant vanille ijs en chocoladesaus

Benodigdheden (voor 4 personen)

4 handperen, 300 gram suiker, 500 ml water, 4 kruidnagels, 1 Kaneelstokje, enkele sinaasappelschilletjes, 75 gram pure chocolade, 125 ml slagroom, 4 bollen Marja’s Zuivelijs Vanille met chocoladekoekkruimels

Werkwijze

Schil de peren, halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis met een theelepel. Doe de suiker, de kruidnagels, het kaneelstokje en de sinaasappelschilletjes met het water in een pan en breng aan de kook. Leg de peren in het suikerwater en houd 5 minuten tegen de kook aan. Haal de peren uit het suikerwater en laat ze afkoelen op een bord

Maak ondertussen de chocoladesaus: Hak de chocolade grof. Verwarm de slagroom in een pan tot net onder het kookpunt. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de warme slagroom. Roer door met een garde. Leg op elk bordje twee halve peren en schep er een bol ijs bij. Schenk er de warme chocoladesaus bij en serveer direct

In dit recept gebruiken we Marja's Vanille zuivelijs

koe

Vanille

met chocolade koekruimels

Pot 500 ml en pot 150 ml

Vanille zuivelijs met chocoladekoekkruimels speciaal voor ons gebakken door Bakkerij van Dongen uit Terheijden. Gemaakt met echte vanillestokjes.

Taartjes van gedroogd fruit met kaneel-peperkoek ijs

Benodigdheden (voor 4 personen)

12 ontpitte dadels, 4 gedroogde vijgen, 4 gedroogde abrikozen, 1 sinaasappel, 4 bollen Marja’s Zuivelijs Kaneel met peperkoek, 4 eetlepels vloeibare honing, 2 eetlepels pistachenootjes, ring of schaaltje met platte bodem met doorsnee +/- 8 cm

Werkwijze

Snijd de dadels, vijgen en abrikozen in kleine stukjes. Boen de sinaasappel schoon en rasp ongeveer de helft van de oranje schil boven het fruit. Meng alles goed door elkaar.

Maak nu met behulp van de ring of het schaaltje 4 kleine taartjes van het fruitmengsel en leg op een bord. Hak de pistachenootjes grof. Schep een bol van het kaneel – peperkoek ijs op de taartjes. Decoreer met de honing en de pistachenootjes en serveer direct.

zuivelijs
koe

Kaneel

met stukjes peperkoek

Pot 500 ml en pot 15

{zuivelijs:omschrijving}
{/zuivelijs}

Adres

Zonzeel Zuivel
Moerdijkseweg 1
4844 PC Terheijden
marja@zonzeelzuivel.nl

Social-media

Facebook
LinkedIn